Kunst en muziek |||

Hoe grote kunstenaars, componisten en artiesten van vroeger tot nu het thema vrijheid verwerken in hun werk.Kijk door de ogen van een kunstenaar en luister door de oren van beroemde componisten en artiesten. Wat betekende vrijheid voor hen?

Kunstfanaat Jos en muziekfanaat Tim vertellen over invloedrijke personen in de beeldende kunst en muziek. Aan de hand van beeldmateriaal en geluidsvoorbeelden vertellen ze het verhaal achter een kunstwerk of een muziekstuk. Een lezing voor iedereen die weleens muziek luistert of kunst kijkt. Voor kenners en niet-kenners.

Jos Boerjan neemt als startpunt het schilderij Vrijheid leidt het volk (1830) van Eugène Delacroix. Dit schilderij verbeeldt de vrijheid in de persoon Marianne, het nationale symbool van Frankrijk, die de revolutionairen aanvoert bij de julirevolutie van 1830.

Tim Nobel vertelt uiteenlopende muziekstijlen: klassiek, jazz, blues, wereldmuziek, pop. De rode draad is vrijheid. Door uitleg te bieden over bijvoorbeeld De Eroïca van Beethoven, krijg je als luisteraar een beter idee hoe zo’n stuk is opgebouwd. Dat zorgt voor nog meer luisterplezier.

Kaarten zijn ook op de dag zelf op de locatie te verkrijgen.

Andere data:

Zondag 08 maart 2020
Locatie: De Boerderij Fraeylemaborg in Hoogezand
Tijd: 15:00 uur
Meer info en kaarten: KLIK HIER

Zondag 05 april 2020
Locatie:  Erf en Weide in Woudbloem
Tijd: 15:00 uur
Meer info en kaarten: KLIK HIER

 

audio fragment lezing