Kunst kabinet: Lucas Klein

De Kielzog Kunstkabinetten reizen langs bijzondere locaties door de gemeente. Deze mobiele expositieruimte wordt elke editie ingericht met werk van een andere kunstenaar. Maak een heerlijke wandeling door de Heemtuin in Muntendam en bekijk het werk van beeldhouwer Lucas Klein.

Een belangrijk element in het beeldhouwwerk van Lucas Klein is de verbinding, Zijn beelden zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, hout en koper. Het abstract ogend werk is hermetisch en mystiek.

De beelden van Lucas Klein bestaan vaak uit meerdere delen, die worden samengevoegd tot solide composities. De gestapelde beelden verwijzen naar megalithische culturen, zoals de monumenten van Stonehenge en Malta en onze eigen Hunebedden.

Lucas Klein is beeldhouwer en woont in Harkstede. Hij studeerde van 1974 tot 1979 beeldhouwen aan de ABK Minerva te Groningen. Naast kunstenaar is hij docent model en portret bij het ICO te Assen en docent steenhouwen bij de Meldij in Drachten.

Meer info over Lucas Klein en zijn werk vind je hier.

 

Over de Heemtuin
In een uniek natuurgebied in de gemeente Midden-Groningen onderhoudt WerkPro het natuurbos, de cultuurtuin en de fruitboomgaard. De deelnemers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in eigen tempo het werk in de keuken, de bediening of het groenonderhoud kunnen doen.

Een bijzondere activiteit is het Mammoetpad: een natuur- en speelpad waar jong en oud kan wandelen.

De heemtuin is open van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres: Nieuweweg 127, 9649 AD Muntendam

Meer info over de Heemtuin de Heemtuin.