Kunst en muziek in de zomer – Schilderen

Ontdek de nieuwe wilde in je!

In dit weekend schilderen staat één schilder centraal en wel: George Baselitz.
Baselitz groeide op in de voormalige DDR, maar kwam in conflict met het regime en de academie waar hij aan studeerde. Zijn inspirator Pablo Picasso druiste in tegen de opgelegde staatsleer van het sociaal realisme. Dat was dan ook de reden dat hij zich in 1958 definitief vestigde in West Berlijn.

Baselitz is het bekendst van zijn ‘op-zijn-kop’ schilderijen. Hij liet zich inspireren door kunstenaars als Picasso en Munch. En gaf het expressionisme wat we kennen van o.a. enkele ploeg schilders een nieuwe wending. Hij werd daarmee de inspirator voor de Nieuwe Wilden, een Duitse expressionistische stroming uit de jaren 80 van de vorige eeuw. In Nederland bekend geworden door het Groninger Museum die werk van deze kunstenaarsgroep in hun collectie hebben.

In deze masterclass gaan we specifiek kijken naar het werk van Baselitz, naar zijn inspiratiebronnen en hoe hij op zijn beurt weer andere kunstenaars inspireerde.

Naast deze kunsthistorische achtergrond gaan we ook zelf aan de slag, zowel ruimtelijk als op het platte vlak (tekenen en schilderen). In dit schilderen laten we ons inspireren door Baselitz en belangrijk te weten is dat het expressionisme en het grote werken centraal staat.

Zaterdag 21 augustus
10:00 – 15:00 uur

Zondag 22 augustus
10:00 – 15:00 uur

___

Aanmeldformulier Schilderen

za. 21 augustus 2021 en zo. 22 augustus
Je contactgegevens worden uitsluitend gebruikt voor informatie rondom je aanmelding voor deze workshop.
Je contactgegevens worden uitsluitend gebruikt voor informatie rondom je aanmelding voor deze workshop.
Tijdens dit evenement worden wellicht foto's en video's gemaakt(Vereist)