Kunst en muziek in de passietijd

Muziekkenner Tim Nobel en Kunstkenner Jos Boerjan herstarten hun serie lezingen over muziek en beeldende kunst. Ervaar ook dit jaar de paastraditie met de Matthäus-Passion en kunst en muziek in de passietijd.

Bekijk de lezing met muziek hier online vanaf donderdag 1 april om 19:00 uurDe Matthäus-Passion wordt nergens ter wereld zo vaak uitgevoerd als in Nederland. De muziek van Johann Sebastian Bach blijft voor velen een sterke aantrekkingskracht houden, ondanks de ontkerkelijking. Wat maakt de muziek van Bach zo bijzonder? Tim Nobel neemt je mee langs een aantal hoogtepunten uit de Matthäus-Passion en geeft uitleg over achtergronden en diepere lagen van dit monumentale meesterwerk van misschien wel de grootste componist ooit. Zo kun je deze waardevolle Paastraditie toch ook dit jaar beleven!

In de beeldende kunst zijn er ook heel wat kunstwerken gemaakt rondom het passie-thema. Denk maar aan het laatste avondmaal van Leonardo DaVinci, de vele afbeeldingen van de kruisigingen door de gehele geschiedenis. Maar het moment dat Petrus ontkent Jezus te kennen is door verschillende schilders uitgebeeld. Een bekend voorbeeld is: De verloochening van Petrus van Rembrandt.

Zodra het weer kan vervolgen de twee deze lezing-serie op diverse locaties in de gemeente Midden-Groningen.