Kielzog podium Oranjemarkt

Elk jaar is het weer feest met Koningsdag in Sappemeer. Kielzog stelt dit jaar een podiumwagen ter beschikking aan 4 verschillende bands.

Kom langs en geniet van heerlijke livemuziek. Neem ondertussen een lekker drankje, want er is catering aanwezig!

Programma:

10:30 – 11:30 uur Tenderfeet
12:00 – 13:00 uur BluesFuel
13:30 – 14:30 uur Rusty Pistons
15:00 – 16:30 uur Blueztrail

Bandinformatie

Tenderfeet
Een zesmansformatie uit het Noorden. Ze zijn begonnen met Johnny Cash songs maar hebben hun repertoire inmiddels  uitgebreid met songs van Merle Haggerd en Toby Keith en diverse andere bekende country songs.

BluesFuel
Bluesfuel is een driemansformatie uit Hoogezand en Westerbroek en bestaat sinds begin 2018. Frontman Wim Mensinga speelt bas en mondharmonica en zingt. Hij heeft in allerlei bands gespeeld, waarmee hij redelijk veel succes heeft gehad. Hij is beïnvloed door John Lee Hooker en Eddie Boyd. Drummer Adolf is het langst actief in de muziek. Hij speelt in een bigband, doet de muziek in de kerk en nog veel meer. Hij heeft gespeeld in de Rockets (Coen Heidema). Gitarist en zanger Bolb Honhoff heeft ook een lange staat van dienst en is een alleskunner op gitaar.

Rusty Pistons
Een viermansformatie uit Midden-Groningen en organisatoren van “Kolham on Stage”. Gestart als popband via Kielzog spelen ze een gevarieerde met nummers van o.a. Herman Brood, AC/DC, Status Quo en Beastie Boys. Allen met een Rusty Pistons sausje.

Blueztrail
Blueztrail speelt heerlijke oude bluesmuziek uit de jaren ’40, ’50 en ’60 van de vorige eeuw (denk daarbij aan muzikanten als Muddy Waters, BB King, Buddy Guy, Elmore James, Sonny Boy Williamson, Gary B.B. Coleman, Jimi Hendrix, etc.), tot hedendaagse blues van bijv. Eric Clapton, John Mayer, Beth Hart, Joe Bonamassa. Gelet op de `roots` van deze band, die in de Drentse plaatsen Rolde en Grolloo liggen, ontbreekt uiteraard niet de muziek van Cuby and the Blizzards.