Beno Hofman en Joodse Muziek

Een concert van het Bolotny Trio omlijst met vertellingen door Beno Hofman

De bewogen Joodse geschiedenis is doordrenkt met muziek. Het geheugen van Groningen, Beno Hofman vertelt intrigerende en persoonlijke verhalen over Joden in Groningen, waarin de Joodse muziek een hoofdrol speelt. Sergei Bolotny (viool), Don Hofstee (gitaar) en Tim Nobel (contrabas), begeleiden Beno met eigen composities. Het Bolotny Trio brengt een concert met Klezmer muziek en andere Joodse composities

Beno Hofman is het geheugen van Groningen. Beno schrijft over de geschiedenis, maakt theater, presenteert en vertelt. Hij is vooral bekend van het Oog TV-programma Beno’s Stad en van zijn historische verhalen op Radio Noord. In de productie ‘Streekgenoten’ werkten Beno en het Bolotny Trio samen in een vertelling over het orkest van de Joodse familie Stoppelman.

De in Oekraïne geboren Sergei Bolotny studeerde aan het conservatorium in Kiev en in Wenen. Hij is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. In Oostenrijk leidde hij bovendien de populaire klezmergroep ‘Klezmatov’.  Hij werd tweede plv. concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest in 2010, waar hij bassist Tim Nobel ontmoette. Tim studeerde zowel klassiek als jazz contrabas. Hij werkte 20 jaar bij het Orkest van het Oosten als contrabassist en leidt daar nog altijd het ensemble Lite. Hij arrangeert en componeert muziek binnen zowel het lichte als het klassieke genre. Don Hofstee is naast uitstekend gitarist een begenadigd violist. Dat maakt hem de perfecte begeleider op gitaar van vioolvirtuoos Sergei Bolotny. Samen met Tim Nobel maakte Don deel uit van het ensemble Romanesca en speelt hij in het ensemble Lite.