InBeeld – Toegang gratis

Sebastian Haffner: ''Wie iets van een bepaalde tijd wil begrijpen, moet biografieën lezen, en dan niet die van staatslieden, maar de in aantal veel te schaarse biografieën van onbekende burgers''

Met InBeeld vertellen we de bijzondere verhalen van gewone Midden-Groningers. In een korte documentaire staat de vraag centraal: wat deed je toen je 16 was? Aan de hand van de mini-documentaires wordt een portret gemaakt in de vorm van een muziekstuk en een beeldend werk.

Liefke Knol, Pauline Los en Margriet Westerhof maken de documentaires. Singer-songwriter Jan Henk de Groot en beeldend kunstenares Dineke Oosting maken ieder op geheel eigen manier een portret.

De resultaten worden gepresenteerd tijdens de InBeeld-middagen in ons theater.

Maatschappelijke verbinding
Directeur Ids Dijkstra. “Onze rol is het bereiken en verbinden van alle mensen in gemeente door middel van kunst en cultuur. Met dit project gebruiken we meerdere disciplines van Kielzog. Zowel beeldende kunst, muziek en theatrale zaken worden ingezet om onze inwoners op een speciale manier vast te leggen. Voor de oplettende kijker zijn er veel mooie verhalen te vinden. Ik zie dit project als een mooie vorm van onze maatschappelijke rol.”

Data
Zondag 27 september over Fransje en Derc Coops
Zondag 29 november

Aanvang
13:30 uur

Toegang
gratis

Bekijk hier de verhalen van vorig theaterseizoen.

Gezocht: gewone mensen met bijzondere verhalen
Voor het project zijn we op zoek naar mensen, uit Midden-Groningen, met een ‘gewoon’ bijzonder verhaal. Mensen die hun levensverhaal in een mooi document willen terugzien. Ben jij of ken jij iemand, laat het ons dan weten via kunstwerkplaats@kielzog.nl.