GRN – Groninger Festival

Er gaat niets boven Groningen, en dat mag gevierd worden. In deze eerste editie van GRN nemen we je mee op reis, langs de Groninger taal, Groninger film, muziek, literatuur, film en nog veel meer.

Van theaterzaal tot bibliotheek, het hele gebouw staat in het teken van Groningen. Vanzelfsprekend staan behalve onze huismuzikant Jan Henk de Groot, ook Bert Hadders, Edwin Jongedijk, Erwin de Vries en de band Nulvieftig op het programma. In het literaire café kun je meedoen met een Pubquiz en Lianne Abeln presenteert haar nieuwe boek. Fotograaf Wilco van der Laan laat de Groninger landschappen zien en je kunst aanschuiven bij verschillende films en documentaires.

Haide Bliksem Award 2021

Welk theatergezelschap, schrijver, kunstenaar of liedjesschrijver gaat er dit jaar vandoor met de Haide Bliksem Award? De jury beslist welke Groninger afgelopen jaar het meest betekent heeft op cultureel gebied. De jury voor de uitreiking van de Haide Bliksem Award bestaat uit Carmen Schilstra (kunstenares), Louis van Kelckhoven (journalist DvhN), René Walhout (RTV Noord) en Bente Louwrier (jongerendirecteur Kielzog).

Houd voor het volledige programma onze website in de gaten. Het programma overdag is gratis toegankelijk, voor het avondprogramma betaal je € 17,50 euro entree.

GRN wordt georganiseerd door Kielzog in samenwerking met Centrum voor Groninger Taal en Cultuur.