1001 Nacht in Midden-Groningen

1001 Nacht in Midden-Groningen

Begin januari is het zover: de eerste Kielzog Productie is te zien in ons theater. 1001 Nacht in Midden-Groningen is een voorstelling over vriendschap, liefde, samenwerken, doorzettingsvermogen en over de trots van Midden-Groningen. De hoofdpersonen uit onze geschiedenis komen terecht in de wondere wereld van 1001 Nacht. Aletta Jacobs, Aladdin en zijn wonderlamp, K. ter Laan en Sinbad de Zeeman, ze komen allemaal samen in deze knotsgekke, spannende en hilarische voorstelling. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden, waarbij de oplettende kijker meerdere lagen zal ontdekken.

Ontdek talent uit Midden-Groningen
Met dit verhaal laten we met trots ons talent zien. Het talent van Midden-Groningen. Talent van vroeger en talent van nu. Talent waar we trots op mogen zijn. Want dat doen wij Noorderlingen veel te weinig: trots zijn.

Dertig Groningers gaan twaalf weken aan de slag met hun talent. Ze repeteren in onze theaterzaal onder professionele begeleiding.


Bloed, zweet en tranen
‘Onze spelers hebben vrijwel geen toneelervaring. Toch is deze voorstelling niet te vergelijken met een doorsnee amateurvoorstelling’, vertelt regisseur/actrice Miranda Bolhuis. Het decor, de kostuums, de regie en de muziek: alles wordt professioneel aangepakt. Voor de spelers is het hard werken. ‘Het is geweldig om de ontwikkeling te zien bij de spelers,’ zegt Miranda. Na de repetities spreekt ze de spelers toe: ‘Ik ben soms wat onaardig, maar dat komt omdat we in razend tempo een hoog niveau moeten bereiken. Jullie doen het geweldig! ’

Kielzog in Midden-Groningen
Met dit verhaal laten we met trots onze  talenten zien. Deze talenten zijn gewoon mensen uit Midden-Groningen. Mensen van vroeger en mensen van nu, van 11 tot 72. Directeur van Kielzog, Ids Dijkstra, vertelt waarom deze productie zo belangrijk is voor het theater. ‘We zijn er voor heel Midden-Groningen, het moet voor iedereen mogelijk zijn om zijn of haar eigen talent te ontdekken. Dat is precies waar het bij deze productie om draait. Het is een voorstelling voor, door en over Midden-Groningen.’

Voorstellingen
Woensdag 2 januari om 19:30 uur (Try Out)
Donderdag 3 januari om 19:30 uur (Premiere)
Vrijdag 4 januari om 19:30 uur
Zondag 6 januari om 15:00 uur 

Kosten
€9,00,-

Locatie
Theaterzaal Kielzog Hoogezand