Dag van het Park

HÉ DOE! Kom naar de Dag van het Park. Een middag vol ontspanning en plezier in het Gorechtpark in Hoogezand. Sportieve activiteiten, optredens, workshop, kennis maken met en kijken naar: er is van alles te doen.

SPORT

Wandklimmen – Kentron Noord
Kindervakantieweek – Stichting Kindervakantieweek
Scouting Scoutinggroep – De Trappers
Boogschieten – Black Arrow
Zeilen – ZZ Zuidlaardermeer
Kanoën – Watersport Lettelbert
Trampolinespringen TSV Hoogezand
Badminton- Bahosa
Voetbal – FVV
Jeugdbrandweer – Jeugdbrandweer Hoogezand
Schmincken – De Toverboom
Freestyle Soccer – Buurtsportcoaches M-G

CULTUUR

Marketing Midden-Groningen
Met folders en informatie over alle bezienswaardigheden in onze gemeente en de ‘Ontdek Midden-Groningen knutsel- en speeltafel.

Bibliotheek Midden-Groningen
Kom langs bij de leestent, gedichtentafel en de poëtische vogelhuisjes. In de aanloop naar de Dag van het Park breien en haken we in samenwerking met Suzanne’s Handwerkshop gedichten en andere aankleding voor het park. Help mee en kom elke vrijdag t/m 28 juni van 10 tot 12 uur bij Suzannes Handwerkshop. Kun je niet breien of haken, maar wil je dit wel leren? Ook dan ben je van harte welkom!

Cultuur@CruyffCourt Hoogezand
We openen het eerste ‘Cultuur@CruyffCourt’ Hoogezand op het Cruyff-veldje in Gorecht. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Cruyff Foundation bundelen de krachten om kinderen en jongeren uit de wijken in Hoogezand (om omstreken) toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op het Cruyff Court.

Fraeylemaborg
De Fraeylemaborg heeft een grote tentoonstelling met glaskunst van Bernard Heesen. Laat je inspireren en ga zelf creatief aan de slag. Combineer verschillende glazen onderdelen en beschilder deze. Zo kun je je eigen originele glasobject maken.

Noord Nederlands Trein en Tram Museum
Een uniek stationsgebouw met een uniek museum over de historie van treinen, trams en de spoorwegen in Noord nederland. Stap jij als vrijwilliger op onze trein?

MUZIEK

Duo Diesel – Grof Stof
Als voorloper op hun voorstelling Fijn Stof in Kielzog (12 januari 2020) komt dit absurde en komische duo met een circustheater naar de Dag van het Park.

Herbie Blues
Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie Harbert Grezel de Blues! Dichter bij de dichter Voordrachten van 8 dichters:Mara Naomi Min, Rob Rosendahl, Dieneke Bronsema, Remda Spoelstra, Bianca Holst, Henk Puister, Joyce Bodewes, Gerard Rozeboom

De Bladbloazers
Het dweilorkest voor gezelligheid en muzikale enthousiasme, met hulp van Chr. Fanfarekorps Juliana.

Muziekschool De Notenboom
Met optredens van o.a. St. Josephkoor, Leerlingenband. En instrumentenknutselen.

Famous in a Small  Town (F.I.S.T.)
Een vrolijke akoestische band met americana en countrynummers. Ze staan garant voor gezellige, interactieve optredens met meerstemmige zang en verrassende nummers.
Ze sluiten de Dag van het Park om 16.00 uur af met een spetterend optreden.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Midden-Groningen.

 

A5 Flyer Dag vh Park