Trompet, cornet, bugel

In een orkest komen verschillende 'klein koper' instrumenten voor, maar wat is nu precies het verschil en wat spreekt je aan?

Trompetten bestonden al voor onze jaartelling. Pas aan het einde van de negentiende eeuw werd het mogelijk, door de uitvinding van de ventielen, om alle tonen te spelen. Tegenwoordig zijn er weinig muziekgenres te vinden waar je het ‘klein koper’ niet tegenkomt. Er bestaan trompetten in verschillende soorten, zo wordt de Bes-trompet het meest gebruikt in de amateur- en lichte muziek. De cornet waarop veel kinderen beginnen is iets kleiner dan de trompet en lichter van toon. In een brassband wordt daar vaak de melodie op gespeeld. De bugel is iets groter en heeft een zachtere klank. Daarnaast is er voor gevorderden de
– C-trompet,
– Es-trompet,
– D-trompet en
– piccolotrompet
die regelmatig in klassieke muziek worden gebruikt.

Lichte muziek en klassiek

Je kunt je bij Kielzog bezighouden met verschillende muziekstijlen op de trompet. De trompet is een belangrijk instrument binnen zowel klassieke als lichte muziek. Latin, jazz, pop, een symfonieorkest of een fanfare, met de trompet kun je overal terecht.

Leden van een fanfare, harmonievereniging of brassband binnen de gemeente Midden-Groningen krijgen korting op het lesgeld. Informeer bij Kielzog naar de mogelijkheden.

Kennismaken met de trompet, cornet of bugel?
Klik hier voor meer informatie over de actie 5 muzieklessen op één instrument door een vakdocent.

Indien een leerling van Kielzog Muziekschool lid wil worden of al lid is van een Harfa-vereniging uit Midden-Groningen, vergoed Kielzog de contributie tot een maximum bedrag van €120 per jaar.

Bij Kielzog Muziekschool kun je voor een gereduceerd tarief een instrument huren
(onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Docenten

Gerelateerde cursussen